AVG voor schoonheidssalons

 

 

Vanaf 25 mei 2018 gaat de nieuwe wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in. De autoriteit Persoonsgegevens gaat streng controleren of iedereen zich aan de wet houdt en er zullen flinke geldboetes op staan als je je niet aan de nieuwe wet houdt.

Het is dus heel belangrijk dat jouw salon voldoet aan de nieuwe regels. Dit betekent onder andere dat je een aantal zaken op je website aan moet passen. Wat je moet doen om je website AVG proof te maken lees je in deze blog.

1. Plaats een privacyverklaring op je website

Iedere website heeft vanaf 25 mei een privacyverklaring nodig. In de verklaring staat hoe je met de gegevens van je websitebezoekers omgaat. De verklaring moet bestaan uit een aantal vaste onderdelen plus zaken die van toepassing zijn op jouw situatie (bijvoorbeeld of je wel of geen Google Analytics hebt en of je gebruik maakt van contactformulieren).

Wat je moet doen:

1. Een privacyverklaring maken via onderstaande link

2. Nieuwe pagina aanmaken met daarop je privacyverklaring 

3. Onderaan je website via een link of button naar de pagina met de privacyverklaring verwijzen

Maak zelf je privacyverklaring

2. Regels bij gebruik van contactformulieren

No-reply e-mailadressen
Contactformulieren mogen geen no-reply e-mailadres meer hebben. Misschien ken je no-reply e-mailadressen wel, als je een mailtje krijgt dan staat er soms boven- of onderin dat je de mail niet kunt beantwoorden. Dat mag dus niet meer. Als je een contactformulier op je website hebt, dan moet je controleren of je een no-reply e-mailadres gebruikt.

Wat er voor je wordt gedaan als je klant bij ons bent:

- Je huidige contactformulieren zullen door ons vervangen worden door het nieuwe 'Formulier 2.0' waar geen no-reply e-mailadres in zit.


Contactformulieren mogen alleen op beveiligde websites
Contactformulieren mogen alleen nog gebruikt worden op een website met een beveiligde verbinding (als je een beveiligde website hebt staat er https:// voor je domeinnaam in de adresbalk in plaats van http://).

Wat je moet doen:

- Als je geen https hebt, dan moet je óf je formulieren van de website afhalen óf een https verbinding aanvragen. Een https verbinding kost 25 euro per jaar en kunnen wij voor je aanmaken. Behalve dat een beveiligde verbinding belangrijk is voor de nieuwe wet, helpt dit ook om hoger te staan in Google. Google vindt het namelijk belangrijk dat websites beveiligd zijn. Ook voorkom je zo dat je websitebezoekers de melding krijgen dat je website onveilig is.

Let op: vanaf 25 mei 2018 mag je via contactformulieren alléén noodzakelijke informatie vragen (je mag bijvoorbeeld niet om een geboortedatum vragen als je deze niet nodig hebt). Bedenk dus goed welke informatie je nodig hebt en vraag geen onnodige gegevens.

Samenvatting
Wat moet jij regelen om je website aan de regels te laten voldoen?

Ben je nog geen klant bij PlazaXL?

Dan is dit wat je nog moet doen om je website AVG proof te maken:

  • Maak een privacyverklaring en plaats deze op je website
  • Controleer of je een no-reply e-mailadres gebruikt in je contactformulier en pas dit zo nodig aan
  • Zorg er voor dat je een veilige verbinding op je website hebt of verwijder je contactformulieren


Tijdelijk aanbod: Laat je website door ons team AVG proof maken!
Wij regelen het verhuizen voor je, inclusief overplaatsen van teksten en afbeeldingen. Jij kunt een middagje vrij nemen, terwijl wij het voor je regelen. :)

Ben je al klant bij ons?

Dan is dit wat je nog moet doen om je website AVG proof te maken:

  • Maak een privacyverklaring en plaats deze op je website
  • Het no-reply e-mailadres in je contactformulier vervangen wij voor je, hier hoef je dus niets meer aan te doen
  • Vraag een veilige verbinding bij ons aan of verwijder de contactformulieren op je website


Je kunt dit zelf doen aan de hand van de stappen op deze pagina. Heb je liever dat wij je website in orde maken voor de nieuwe wet? Dat kan natuurlijk ook. Ons team zorgt er dan voor dat jouw website aan de regels voldoet.

*Let op, het PlazaXL team bestaat uit website- en marketingexperts die alles weten over de digitale wereld. We zijn echter geen juristen. Aan de informatie op deze pagina kunnen geen rechten worden ontleend. Op deze pagina bespreken we alleen het AVG proof maken van websites, dit gaat niet over programma’s waar je mee samenwerkt, zoals online agenda’s en boekhoudprogramma's. Ook geldt dit advies niet voor je klantenkaarten. Vragen? Mail ons: info@plazaxl.nl