Heb jij nog goede voornemens voor ons?

Ken je dat gevoel?

Vol goede moed begin je het jaar. 2021 wordt dan echt het jaar dat die 5 kilo eraf gaat. En eraf blijft natuurlijk. Je neemt je voor meer te bewegen en minder te eten. Naja, vooral gezonder te eten. En voor de beweging heb je een duur sporthorloge gekocht en matchende kleding.

Minder zeuren, is ook zo’n terugkerend iets. Of stoppen met roken, minder stressen en meer genieten.

Er zijn tal van goede voornemens maar na de eerste week van het nieuwe jaar liggen ze vaak alweer in de prullenbak. Hoe kan dat toch?

Natuurlijk hebben jullie wel gehoord van de intrinsieke motivatie, dat het echt uit jezelf moet komen zodat je de discipline kan opbrengen om het vol te houden. Maar vergeleken met andere jaren leek je die nu toch echt te hebben.. Hoe kan het nou misgaan?

Hoewel het antwoord eigenlijk té simpel is, geven we ‘m toch: Corona.

Het coronavirus werkt verlammend. Je probeert er van alle kanten wat van te maken maar toch voel je je lamgeslagen. Je wilt graag werken, maar het mag niet. Je probeert vrolijk te blijven maar begint ongemerkt te zeuren. Je wilt minder stressen maar ziet de rekeningen hoger worden terwijl er weinig tot niets binnenkomt. Je wilt meer genieten maar het lukt simpelweg gewoon niet.

Ook wij hebben goede voornemens. Vorig jaar hebben we ons als bedrijf ingezet voor de voedselbank. We gooiden de deur van ons kantoor een dag op slot en hebben de hele dag voedselpakketten ingezameld. Wat kan de nood hoog zijn in de wereld en wat is het soms simpel om iets te kunnen betekenen voor een ander.

Dat willen we dit jaar weer gaan doen. Hoe? Dat weten we eigenlijk nog niet. Misschien weer een actie voor de voedselbank? Misschien deze keer een kledinginzamelactie? Wij denken er nog even over na. Maar misschien hebben jullie goede ideeën voor ons?

Wij horen het graag!

Weet jij een goed voornemen voor ons? Laat het ons weten!