Maak jij gebruik van Mailchimp?

Let dan op!

Misschien was het je al opgevallen: Mailchimp heeft een aantal wijzigingen doorgevoerd vanaf 10 maart 2023.
Ik zet ze even op een rijtje voor je:

Bestaande accounts worden beperkt

Oplettende Mailchimp gebruikers weten dat er in het najaar van 2022 ook al een aantal wijzigingen in prijzen en abonnementen zijn geweest, maar nu volgt er op redelijk korte termijn weer een grote update. Of dit betekend dat er op (korte) termijn nog meer beperkingen zullen worden doorgevoerd weet ik nog niet, maar natuurlijk zullen we je dan ook op de hoogte brengen. Wat de update betekend voor je gratis account lees je hier.

Een gratis Mailchimp account aanmaken is niet meer mogelijk

Eén van de belangrijkste wijzigingen in deze update is dat het niet meer mogelijk is voor nieuwe gebruikers om een gratis account aan te maken. Een nieuwe gebruiker mag het platform 30 dagen gratis uitproberen, waarna je een abonnement moet afsluiten.

Beperking bestaande accounts

Heb je al een Mailchimp account? Dan word je beperkt in je contacten. Voorheen lag het contactlimiet op 2000 contacten, voordat je een betaald abonnement moest afnemen. Dat aantal wordt nu teruggebracht naar 500 contacten. Daarnaast wordt de maandelijkse verzendlimiet teruggebracht tot 1.000 e-mailverzendingen en de daglimiet tot 500 e-mailverzendingen.

Wat betekent dit voor mij

Je vraagt je vast af wat dit voor je betekent. Wanneer je minder dan 500 contactpersonen in je account hebt en niet meer dan 1000 e-mails per maand verzend, dan zul je niets van deze wijziging merken. Al kan ik je niet garanderen dat dit zo blijft, want het terugbrengen van 2000 naar 500 contacten is ook in een rap tempo gegaan.

Heb je meer dan 500 contacten dan moet je upgraden naar een betaald abonnement. Het goedkoopste abonnement komt dan uit op € 25, maar wanneer je gebruik maakt van de ‘standaard versie’ van Mailchimp, dan betaal je € 57.

Heb je vragen over de update van Mailchimp

Heb je naar aanleiding van deze blog vragen over je Mailchimp account? Wij hebben ontzettend veel ervaring met Mailchimp, maar ook met bijvoorbeeld Active Campaign en andere nieuwsbriefsystemen. Wij kunnen je vast verder helpen.