Pas je URL aan

Het optimaliseren van je URL’s is een makkelijke manier om je website weer iets SEO-vriendelijker te maken. Het is misschien niet de belangrijkste aanpassing, maar wel de makkelijkste. En alle beetjes helpen!

Wat is mijn URL?

Het is handig om Google duidelijk te maken wat belangrijk op een pagina is. Hierdoor kan Google de zoekopdracht van de klant beter matchen met de informatie op je website. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een H1 of KOP1 te gebruiken, de SEO-titel en SEO-beschrijving in te vullen, maar dus ook door je URL aan te passen.

Je URL is bijvoorbeeld: https://naamschoonheidssalon.nl/huidverbetering.

In dit geval maak je Google dus duidelijk dat deze pagina op je website over huidverbetering gaat.

Dit is die van ons. Wij willen dus vertellen met onze URL dat we websites maken voor schoonheidssalon. Dit zie je ook terug in onze SEO-titel en SEO-beschrijving.

Stap 1: Klik op bewerk deze pagina

In het beheersysteem van je website zit op links een menu. Je kiest voor 'Bewerk deze pagina'. 

url aanpassen

Stap 2: Pas het webadres (URL) aan

Nu opent er pop-up met een aantal mogelijkheden, zoals je kunt zien op de afbeelding. Wij concentreren ons vandaag op de URL.

De pagina kun je laten staan op huidverbetering. In jouw geval staat er misschien 'acne behandeling' of 'permanente make up', het is maar net welke behandeling(en) je uitvoert natuurlijk.

Maar het webadres (URL) verander je door je plaatsnaam toe te voegen. Hierdoor maak je Google duidelijk dat jij huidverbeterende behandelingen aanbied in jouw plaats.

Nu sla je de wijziging op en is je website in 5 minuten toch weer een beetje SEO-vriendelijker!

Het is je gelukt!

Als je twijfelt of je het helemaal goed hebt gedaan mag je mij altijd een berichtje sturen, dan kijk ik even met je mee! Als je linksonder op de Whatsapp button klikt ben je meteen met mij in contact.

Is het niet gelukt?

Wellicht heb jij niet zo'n eenvoudig te beheren website systeem. Dan ben je altijd welkom om je bij onze club aan te sluiten! Voor 249,- heb je bij ons een website. En dan garandeer ik je dat het je wel lukt!