Voeg WhatsApp toe aan je website

 

Eigenlijk iedereen gebruikt WhatsApp en daarom is het handig om op je website een WhatsApp button te plaatsen. Hierdoor kunnen je (potentiële) klanten een WhatsApp berichtje naar je sturen. Maar hoe maak je een WhatsApp button op je website zodat bezoekers jou direct een berichtje of appje kunnen sturen en met je kunnen chatten? Daar gaan we je bij helpen!

Stap 1: Kies de plek waar je de WhatsApp button wilt plaatsen

Er zijn twee varianten van de WhatsApp button:

  • De gewone variant
  • De zwevende variant

De gewone variant

Deze WhatsApp button kun je op elke willekeurige plek op je website plaatsen. Veelgezien op de contactpagina of onderaan in de footer, zodat klanten direct een berichtje kunnen sturen. Zoals gezegd bepaal je dus zelf waar en hoevaak je deze button plaatst.

De zwevende variant

Deze WhatsApp button zweeft links- of rechtsonder in je beeld en wordt op iedere pagina getoond. Het is dus voor klanten altijd mogelijk om hierop te klikken en contact met je op te nemen. Mijn advies is om deze variant in de footer te plaatsen. Je hoeft 'm maar één keer in te stellen, maar het is handig om te onthouden op welke plek de button staat, wanneer je 'm wilt aanpassen of verwijderen en daarvoor is de footer een handige keuze.

Salonwebsite met Whatsapp button

Hier zie je een salonwebsite die gebruikt maakt van de zwevende WhatsApp button. Deze is altijd in beeld waardoor de klant op elk moment contact kan opnemen met deze salon. Ook op onze website zie je de zwevende WhatsApp button linksonder in je beeld hangen.

Stap 2: Klik op blok voor deze pagina

Nu opent er pop-up met alle mogelijkheden, zoals je kunt zien op de afbeelding. Je kiest voor 'Social Media'.

Stap 3: Voer je Whatsapp nummer in

Vink 'WhatsApp' aan en voer je WhatsApp nummer in. Zoals je op de afbeelding kunt zien werken wij met een 'vast' nummer. Dat kan namelijk ook. Wij hebben een speciaal WhatsApp Business account zodat je zakelijk en privé gescheiden kunt houden. Als je daar meer over wilt weten of wilt lezen hoe je dit in moet stellen, klik dan hier.

Stap 3: Plaats de button

Kies bovenin voor 'Opmaak' en je ziet het scherm wat op de afbeelding te zien is.

Onderaan vink je 'Zwevend WhatsApp icoon' aan.

Als laatste klik je op 'Opslaan' en je Whatsapp button staat op je website.

Het is je gelukt!

Stuur je mij een berichtje wanneer het je gelukt is? Dan ga ik naar je website en stuur ik je via je WhatsApp button een berichtje. Dan weet je direct of het goed werkt!

Is het niet gelukt?

Wellicht heb jij niet zo'n eenvoudig te beheren website systeem. Dan ben je altijd welkom om je bij onze club aan te sluiten! Voor 249,- heb je bij ons een website. En dan garandeer ik je dat het je wel lukt!