Waarom is het belangrijk om een snelle website te hebben?
- Voor je klant: Klanten hebben weinig geduld en zullen niet wachten op een trage website
- Voor Google: Google zal een trage website minder goed ranken
1. Zo’n hippe bewegende banner op je homepagina
Hartstikke leuk natuurlijk. Maar niet voor je klant.
Nee? Nee.
De meeste klanten zitten namelijk niet achter hun vaste computer, op de wifi verbinding naar je website te kijken. Vaak zitten ze in de trein, op de wc, tijdens een pauze even snel op hun mobiel te zoeken naar een afspraak bij een salon. Ze hebben eventjes een minuutje over om een afspraak te boeken maar wat duurt het laden van die website ontzettend lang zeg. Tsjongejonge! Wegklikken dus, op zoek naar een andere, snellere website.
2. Goedkope website hosting
Hoeveel betaal je voor je website per jaar? Maar dat kan toch veel goedkoper?
Klopt, je kunt een website ontzettend goedkoop onderbrengen. Maar als je vervolgens je ‘online ruimte’ moet delen met duizenden anderen op dezelfde goedkope server, dan zal je website daar wel een stuk trager van worden.
3. Je foto’s en afbeeldingen zijn te groot
We hebben het niet over de afmetingen van de foto maar over de inhoud. Als een afbeelding te ‘zwaar’ wordt dan zal dit gevolgen hebben voor de snelheid van je website.
Maar wanneer zijn je afbeeldingen te zwaar? Probeer ze onder de 2 mb te houden. Lukt het je onder de 1 mb? Super, nog beter!
‘’Oei, mijn afbeeldingen zijn véél te zwaar!’’
Geen probleem, via bijvoorbeeld https://www.fotoverkleinen.nl/ kun je eenvoudig je afbeeldingen verkleinen.
4. WordPress en z’n plug-ins
Ook hierbij geldt weer: je kunt een prachtige gratis website hebben, maar zorg er wel voor dat alles up-to-date is. WordPress zul je moeten updaten net zoals al die schitterende plug-ins. Let wel: elke plug-in zorgt weer voor extra laadtijd.
Tip: gebruik zo weinig mogelijk plug-ins voor een snelle laadtijd!
Gelukkig kun je dit probleem makkelijk zelf oplossen door even te checken of er updates klaar staan.
5. Je code is vies!
Bah! Vieze code…
Wat bedoelen we daar eigenlijk mee?
Om te checken of je code ‘schoon’ is mag je wel eens naar je eigen website gaan. Je klikt op je pagina met behandelingen en klikt vervolgens op een behandeling. Nu ga je naar je URL-balk (waar je je zoekopdracht in typt) en kijkt hoe de URL van je website eruitziet.
Vieze code: www.schoonheidssalon.nl/behandelingen-/massage-
Schone code: www.schoonheidssalon.nl/massage
Schone code zorgt ervoor dat je naast een snelle website ook beter vindbaar bent voor de zoekmachine. Dus dat is een win-win situatie.