5 redenen waarom jouw website te traag is!

5 redenen waarom jouw website te traag is!

 

  • Zo’n hippe bewegende banner op je homepagina
  • Goedkope website hosting
  • Je foto’s en afbeeldingen zijn te groot
  • WordPress en z’n plug-ins
  • Je code is vies!

Meer artikelen

Hoe krijg ik mijn salon website hoger in Google?

Een schoonheidssalon website hoger in Google krijgen. Dat wil iedereen wel! Saloneigenaren zien steeds meer in hoe belangrijk het is om goede website te hebben. En met goed bedoelen we niet alleen ‘mooi’. Want wat heb je er aan als je een mooie schoonheidssalon website hebt, maar niet vindbaar bent in Google? In dit artikel geven we je 7 tips om beter te scoren in Google. Je hoeft geen SEO-specialist te zijn om met deze tips aan de slag te gaan. Dit zijn 7 tips voor schoonheidsspecialisten die beter gevonden willen worden. Maar allereerst vertellen we je wat SEO voor schoonheidssalons inhoudt.

SEO: hoger in Google

Steeds meer mensen zoeken online naar schoonheidssalons. Om ervoor te zorgen dat je goed vindbaar bent, is het belangrijk om aandacht te besteden aan ‘zoekmachine-optimalisatie’ (SEO). Je kunt veel verschillende dingen doen om hoger in Google te staan.

Wat levert het op?
Als je hoog in Google staat, weten nieuwe klanten je te vinden. Het is heel belangrijk om ervoor te zorgen dat klanten je blijven vinden. Ook al heb je op dit moment genoeg klatnen, je wilt natuurlijk wel dat je je klanten in je salon houdt.

Wanneer sta ik hoger in Google?
Je website wordt meestal meerdere keren per jaar bekeken door de Google robot. Het kan dus even duren tot je hoger in Google staat. Hoe vaker je wijzigingen doorvoert in je website, des te vaker Google langskomt.

 

SEO: do's en dont's

Je hoort vast van alles over SEO. De ene persoon geeft je een tip, een andere persoon zegt weer iets compleet anders, wat is het nu? Verwarrend!
Wist je zelfs dat sommige (goedbedoelde) tips je meer schade aanbrengen dan dat ze goed doen? Lees daarom snel de belangrijkste SEO do’s en dont’s.

Waarom is het belangrijk om een snelle website te hebben?

  • Voor je klant: Klanten hebben weinig geduld en zullen niet wachten op een trage website
  • Voor Google: Google zal een trage website minder goed ranken

 

1. Zo’n hippe bewegende banner op je homepagina

Hartstikke leuk natuurlijk. Maar niet voor je klant.

Nee? Nee.

De meeste klanten zitten namelijk niet achter hun vaste computer, op de wifi verbinding naar je website te kijken. Vaak zitten ze in de trein, op de wc, tijdens een pauze even snel op hun mobiel te zoeken naar een afspraak bij een salon. Ze hebben eventjes een minuutje over om een afspraak te boeken maar wat duurt het laden van die website ontzettend lang zeg. Tsjongejonge! Wegklikken dus, op zoek naar een andere, snellere website.

 

2. Goedkope website hosting

Hoeveel betaal je voor je website per jaar? Maar dat kan toch veel goedkoper?
Klopt, je kunt een website ontzettend goedkoop onderbrengen. Maar als je vervolgens je ‘online ruimte’ moet delen met duizenden anderen op dezelfde goedkope server, dan zal je website daar wel een stuk trager van worden.

 

3. Je foto’s en afbeeldingen zijn te groot

We hebben het niet over de afmetingen van de foto maar over de inhoud. Als een afbeelding te ‘zwaar’ wordt dan zal dit gevolgen hebben voor de snelheid van je website.

Maar wanneer zijn je afbeeldingen te zwaar? Probeer ze onder de 2 mb te houden. Lukt het je onder de 1 mb? Super, nog beter!

‘’Oei, mijn afbeeldingen zijn véél te zwaar!’’

Geen probleem, via bijvoorbeeld https://www.fotoverkleinen.nl/ kun je eenvoudig je afbeeldingen verkleinen.

 

4. WordPress en z’n plug-ins

Ook hierbij geldt weer: je kunt een prachtige gratis website hebben, maar zorg er wel voor dat alles up-to-date is. WordPress zul je moeten updaten net zoals al die schitterende plug-ins. Let wel: elke plug-in zorgt weer voor extra laadtijd.

Tip: gebruik zo weinig mogelijk plug-ins voor een snelle laadtijd!

Gelukkig kun je dit probleem makkelijk zelf oplossen door even te checken of er updates klaar staan.

 

5. Je code is vies!

Bah! Vieze code…

Wat bedoelen we daar eigenlijk mee?

Om te checken of je code ‘schoon’ is mag je wel eens naar je eigen website gaan. Je klikt op je pagina met behandelingen en klikt vervolgens op een behandeling. Nu ga je naar je URL-balk (waar je je zoekopdracht in typt) en kijkt hoe de URL van je website eruitziet.

Vieze code: www.schoonheidssalon.nl/behandelingen-/massage-

Schone code: www.schoonheidssalon.nl/massage

Schone code zorgt ervoor dat je naast een snelle website ook beter vindbaar bent voor de zoekmachine. Dus dat is een win-win situatie.

Gratis websitescan!

Wil je vrijblijvend weten hoe jouw website ervoor staat? Maak dan gebruik van onze gratis websitescan. We checken je website dan op snelheid maar ook op vindbaarheid en andere zaken.