Webdesign: liever geen welkom op je homepage

Webdesign: liever geen welkom op je homepage

Begin jij op je website met ‘welkom op de website van ..”? Dan kun je veel resultaat behalen door dit aan te passen. Wil je weten hoe je je bezoekers op een betere manier welkom kan heten? Lees dan direct de blog!

Meer artikelen

Voordelen van een salon website

Ben je de trotse eigenaar van een salon en wil je jouw bedrijf op de kaart zetten? Dan is het hebben van een professionele website absoluut een must! Een salon website biedt talloze voordelen die jouw bedrijf kunnen laten groeien en bloeien.

Een website stelt je in staat om jouw diensten, producten en speciale aanbiedingen gemakkelijk en duidelijk te presenteren aan potentiële klanten. Het stelt hen in staat om jouw salon te verkennen en een idee te krijgen van wat ze kunnen verwachten. Dit kan hen overtuigen om een afspraak te maken of jouw salon aan anderen aan te bevelen.

Daarnaast helpt een goed ontworpen en geoptimaliseerde website jouw salon om online zichtbaarheid en autoriteit op te bouwen. Door jouw website te optimaliseren voor zoekmachines, kun je hoger ranken in zoekresultaten, wat meer organisch verkeer en potentiële klanten naar jouw salon kan leiden.

Bovendien stelt een website je in staat om waardevolle klantbeoordelingen en reviews weer te geven, waardoor potentiële klanten het vertrouwen krijgen om voor jouw salon te kiezen.

Kortom, een salon website is een krachtig marketinginstrument dat jouw salon kan laten groeien en nieuwe klanten kan aantrekken. Wacht niet langer en investeer vandaag nog in een professionele website voor jouw salon!

Website laten maken Leeuwarden

Ah goeie!
Jij wilt een website laten maken in Leeuwarden? Dan ben je bij PlazaXL aan het goede adres. Wij maken namelijk websites en we zitten in Leeuwarden. Wat wil je nog meer?

‘’Nou, een bakje koffie. Is dat mogelijk?’’

Zeker weten! Een website laten maken in Leeuwarden doe je met een goede kop koffie. Tenminste dat vinden wij. Maar als jij liever een bakje thee drinkt terwijl je jouw website laat maken door ons vinden wij dat ook goed hoor. Je bent in ieder geval van harte welkom bij ons op kantoor. We zitten aan de Mr. P.J. Troelstraweg 147A in Leeuwarden. Bel je van tevoren even? Dan zetten wij koffie!

Nog even over ons.

Wij zijn dus PlazaXL. Websites bouwen is ons ding. Net zoals online agenda’s trouwens. En social media. Of klantenportalen voor groothandels. En nieuwsbrieven niet te vergeten! Eigenlijk doen we gewoon heel veel. Maar genoeg over ons.

Laten we het over jou hebben! Jij wilt dus een website laten maken. En het liefst wil jij een website laten maken in Leeuwarden! Komt dat omdat je het liefst naast iemand wilt zitten terwijl jouw website op maat wordt gemaakt? Of omdat je gewoon graag zakendoet met een bedrijf in Leeuwarden.

Bij PlazaXL kan jij je website laten maken op de manier die bij je past. Als jij het liefst een website laat maken in Leeuwarden en daarbij graag even langskomt bij ons op kantoor, dan is dat helemaal prima. Maar natuurlijk kunnen we ook gewoon jouw website bouwen terwijl we vooral op afstand contact hebben. Een website laten maken in Leeuwarden kan ook gewoon via de mail, telefoon of whatsapp contact.

Onze klanten vinden het prettig dat we bereikbaar zijn. Van maandag tot en met vrijdag, van 09.00 tot 17.00 staan we voor je klaar. Niet alleen terwijl jij je website laat maken door ons, maar ook nadat je online bent. Wij zorgen ervoor dat je goed vindbaar bent en blijft.

Een website laten maken Leeuwarden betekend niet alleen dat we contact hebben tijdens het bouwen van je website. Ook daarna blijven we in contact. Je krijgt namelijk de inlog van ons klantenportaal waardoor jij zelf je website beheert. Wij hebben het beheren van je website eenvoudig gemaakt waardoor al onze klanten dit zelf kunnen. Een website laten maken in Leeuwarden, dat doen wij. De rest, dat kan jij!

Maar ook als je niet alleen op zoek bent naar een website laten maken Leeuwarden, maar ook de website wilt laten beheren door een partij in Leeuwarden, ben je bij PlazaXL aan het juiste adres. Op basis van een urenkaart beheren wij voordelig je website. Een foto, tekstwijziging of prijswijziging kost ons een paar muisklikken. Wij ondersteunen je graag bij het beheer van je website. Maar laten we daar gewoon eens over bellen. Nu willen we het vooral even hebben over datgene waar jij naar op zoek bent: een website laten maken Leeuwarden.

Misschien heb je al even rondgekeken op onze website. Je zult dan zien dat vooral schoonheidssalons ervoor kiezen om hun website te laten maken door ons. Wij zijn nou eenmaal een gevestigde naam in die branche. Maar maken we dan alleen websites voor schoonheidssalons? Nee hoor. Een website laten maken in Leeuwarden kan ook zeker voor jouw bedrijf. Kijk gerust naar de voorbeelden van andere websites die we gemaakt hebben. Wie ben je? Wat doe je? Wat drijft jou? Wij zijn daarin geïnteresseerd. Daarom nodigen we je graag uit voor een bak koffie (of thee).

Onze klanten, die ook ooit zochten naar een website laten maken, zeggen altijd over ons dat we nuchtere Friezen zijn, geïnteresseerd, snel reageren, eerlijk advies geven en dat je met ons kunt lachen. Vooral dat laatste vinden we belangrijk. Natuurlijk nemen we het bouwen van websites erg serieus, maar dat er voldoende gelachen wordt op kantoor nemen we nog serieuzer! Je kunt trouwens beter zelf lezen wat onze klanten over ons zeggen. Maar als je gewoon wilt weten waarom onze klanten om ons moeten lachen, dan moet je even naar dit Facebookbericht gaan. Like je onze pagina ook even? Dan zie je een volgend grappig filmpje ook meteen op jouw tijdlijn!

Nou, genoeg gekletst. Tijd voor koffie. Kunnen we ook meteen voor jou zetten? Dan kunnen we het uitgebreid hebben over die website die jij wilt laten maken in Leeuwarden. Ohja, of je nou in het Nederlands, Frysk of Liwadders geholpen wilt worden: bij PlazaXL kan het allemaal.

Oant sjen!

Team PlazaXL

Bekijk ook onze diensten

Voordelen van het veranderen van je welkomstwoord


Wanneer je de intro op je homepage verandert:
Blijven meer bezoekers op je website, ze klikken minder snel je website weg
Klikken je bezoekers vaker door om je andere pagina’s te bekijken
Kun je hoger staan in Google

Waarom je je welkomstwoord maar beter aan kan passen

Veel homepagina’s van websites beginnen met: ‘’Welkom op de pagina van Salon Voorbeeld”. In principe natuurlijk heel netjes om je bezoekers welkom te heten. Je website presteert er alleen minder door dan dat zou kunnen.

Websitebezoekers willen namelijk snel weten of ze op een goede website zijn. Wordt het niet snel duidelijk wat de bezoeker aan je salon heeft? Dan klikken ze snel weg.

Dat is natuurlijk zonde, want met een goed intro kon je er voor zorgen dat ze op je website bleven!

Wat vindt Google van je goedbedoelde welkomstwoord?

Google snapt je website niet zo goed als je met welkom begint. Kijk eens naar je paginatitel. Heeft je pagina de titel ‘home’? Dit is een van de factoren die Google bekijkt om te bepalen hoe goed je in de zoekmachine vertoond wordt. Ik neem aan dat je op iets anders wilt worden gevonden dan 'home'. ;)

Wat dacht je van iets als: Salon Voorbeeld | De meest rustgevende schoonheidssalon in Voorbeeldstad. Daar heeft Google veel meer aan. En je bezoekers trouwens ook. Want wie klikt er nu op een resultaat in de zoekmachine waar alleen ‘home’ staat? (hint: bijna niemand ;) )

De titel op je homepage zelf (ook wel H1 genoemd) kan ook beter geen welkom zijn. Google hecht veel waarde aan de H1 op je website. Maak er dus liever een aantrekkelijke beschrijving van je salon van. Voorbeeld: De meest rustgevende schoonheidsbehandelingen in (plaatsnaam).

 

De vragen van bezoekers die dan direct beantwoord zijn:

- Wat is dit voor website?
(dit is de website van een schoonheidssalon in [plaatsnaam]

- Waarom moet ik bij deze salon zijn en niet verder zoeken naar een andere?
Het is de meest rustgevende schoonheidssalon in [plaatsnaam]

 

Onder je aantrekkelijke paginatitel kun je een korte tekst plaatsen waarin je uitlegt waarom je websitebezoekers jouw salon zouden moeten bezoeken.

Wat is uniek aan jouw salon?

Vind je het moeilijk? Probeer het dan eens stap voor stap:

Stap 1:
Schoonheidssalon Voorbeeld biedt gezichtsbehandelingen en lichaamsbehandelingen.
De sfeer in de salon in rustgevend en persoonlijk. Ik geef ook graag advies aan klanten.

Stap 2:
Ik voer gezichts- en lichaamsbehandelingen uit.
De sfeer is rustgevend en persoonlijk.

Stap 3:
In mijn salon geniet je van rustgevende gezichts- en lichaamsbehandelingen en ontvang je altijd persoonlijk advies.

Zijn mijn bezoekers dan niet welkom?

Natuurlijk zijn je bezoekers welkom! Dit kan je alleen beter op een andere manier laten weten. Je kunt je bezoekers namelijk ook welkom laten voelen.

Vergelijk het eens met je salon:
Als iemand je salon bezoekt voelen zij zich ook niet enkel welkom door de deurmat waar ‘welkom’ op staat. Het gaat er om dat je je bezoekers een glimlach geeft wanneer ze binnenkomen, de geur van je geurstokjes kan een welkom gevoel geven, de rustgevende muziek die je in je salon draait, de fijne wachtruimte met tijdschriften en kussentjes. Om eerlijk te zijn: die deurmat is veel minder belangrijk dan de sfeer die bezoekers voelen wanneer ze je salon binnen stappen!

Hoe zorg ik dat mijn websitebezoekers zich wél welkom voelen?

Je bezoekers voelen zich welkom als ze zien dat je ze begrijpt en toont wat ze willen weten.
Let er bijvoorbeeld op:

✓ Dat je bezoekers snel zoeken wat ze vinden.
Bedenk wat een websitebezoeker wil zien en richt je website hier op in. Zorg voor een duidelijke menubalk en goed zichtbare contactgegevens.

✓ Dat je bezoekers niet te lang hoeven zoeken en wachten.
Als iemand je salon binnen wil is het ook niet fijn als die persoon eerst een tijdje in de regen voor de deur moet wachten tot de deur open gaat. En als een bezoeker eenmaal in je salon is, moet zoeken naar waar jij bent. Dat is geen service natuurlijk.
Het is nu een beetje overdreven beschreven, maar dit geldt net zo goed voor je website. Je wilt je websitebezoekers ook de service geven die ze in je salon krijgen.

✓ Dat je goed met de gegevens van je bezoekers omgaat.
Als iemand in de salon gegevens met je deelt, hang je die ook niet in de etalage (neem ik aan? ;)).
Zorg er dus voor dat de gegevens die iemand op je website deelt, alleen bij jou terechtkomt.
Dit doe je door en SSL certificaat op je website zetten. Mail ons op info@plazaxl.nl voor meer informatie hier over.

✓ Door die fijne sfeer van je salon te vertalen naar de uitstraling van je website.
Plaats bijvoorbeeld een mooie foto van je zelf of je team op de eerste pagina. Probeer ook de rest van de sfeer te vertalen in afbeeldingen.

Je websitebezoekers welkom heten kun je dus ook op een andere manier doen. Daar hebben zowel je websitebezoekers als de zoekmachines veel meer aan.

Weet je niet helemaal hoe je dit aan moet pakken? Je kunt ook ons team om hulp vragen. We kunnen je op weg helpen of je homepage voor je restylen.
Bel, mail of app voor meer info: info@plazaxl.nl 058 - 585 3705.

Nog vragen?

Heb je de blog gelezen, maar zit je nog met een vraag? Bijvoorbeeld hoe je kunt zien wat de bestandsgrootte van een foto is, waar je goede stockfoto’s kunt vinden of welke kleuren leuk bij elkaar passen? Deel het in de Facebookgroep voor schoonheidsspecialisten! Je kunt daar tips met elkaar uitwisselen en vragen stellen aan je concullega’s. Je kunt er ook vragen stellen aan het plazaxl team. Wordt direct lid van de Facebook groep ‘Beauty Marketing XL!

Meer over het design van je website: