‘Ik wil al m’n rimpels kwijt na één behandeling.’

 

 

Gerda probeert nog uit te leggen dat dit niet mogelijk is, maar de dame aan de andere kant van de lijn houdt vol: ‘Het staat in je advertentie, dus ik boek alleen een afspraak als ik na deze behandeling al m’n rimpels kwijt ben’. De mevrouw in kwestie is geen klant geworden. Gerda: ‘Ik kan helpen bij het verfrissen van de huid, het vervagen van rimpels, maar na één behandeling al je rimpels kwijt raken zit er niet in. Ik kan er moeilijk een strijkbout op zetten’.

Gerda werd schoonheidsspecialiste in 1976 en opende haar eigen salon 1993 in Harlingen. Vandaag bezoek ik haar in diezelfde plaats, in haar prachtige authentieke grachtenpand uit 1813. We zitten heerlijk buiten in het zonnetje, de was van de B&B hangt naast ons te drogen, terwijl de rondvaartboten ons voorbij varen.

B&B Homestay Harlingen

Gerda is net klaar met het schoonmaken van haar kamers, die ze verhuurt via Homestay Harlingen. Gerda: ‘Ik werk 7 dagen in de week. In de zomer werk ik wat minder in de salon en wat meer in de B&B, omdat ik dan altijd volgeboekt sta.’ De kamers waren al een jaar van te voren geboekt voor de Tallship Ships Races, een maritiem evenement dat eens in de vier jaar plaats vind in Harlingen, waarbij tallships van over de gehele wereld naar de Friese zeehavenstad toekomen.

Misschien ben ik te nuchter om trots te zijn

 

 

Naast de B&B en haar huidpraktijk, is Gerda ook auteur van een boek: Van Friese klei naar tropenuniform. Gerda: ‘Dit boek verteld het waargebeurde verhaal van mijn grootouders. Wanneer de Japanners Nederlands-Indië binnenvallen, wordt mijn opa naar een interneringskamp gebracht. Terwijl hij daar voor zijn leven vecht, moet mijn oma zien te overleven als ‘buitenkamper’, met 4 kleine kinderen, met de constante angst om ook opgepakt te worden als vrouw van een Nederlandse man.’

Het boek is in 2022 uitgekomen in inmiddels is Gerda alweer druk bezig met het schrijven van een volgend boek. Maar op mijn vraag, waar ze trots op is, weet Gerda niks te benoemen. ‘Ik heb gewoon hard gewerkt en daarmee heb ik dit bereikt. Het is me niet aan komen waaien, maar om nou te zeggen dat ik er trots op ben. Misschien ben ik daar wel te nuchter voor’.

Aan mijn websites doe ik niks, dat doen jullie voor me

Gerda heeft de website van haar huidstudio en haar boek bij ons ondergebracht. Ook de website van de B&B verhuist binnenkort richting ons, waarmee we dus haar 3 websites beheren. Gerda: ‘Aan mijn websites doe ik verder niks, dat doen jullie voor me. Ieder z’n eigen vak. Ik besteed mijn tijd in de salon en in mijn B&B.’ Als ik Gerda vertel dat ze met alle belangrijke zoektermen op nummer 1 staat in Google, reageert ze: ‘Oh echt? Dat wist ik niet. Ik ben er echt niet mee bezig.’

 

Als ik Gerda vertel dat ze met alle belangrijke zoektermen op nummer 1 staat in Google, reageert ze: ‘Oh echt? Dat wist ik niet. Ik ben er echt niet mee bezig.’

 

Specialiseer je, anders verdien je geen bal

Gerda heeft duidelijk advies voor startende salons of aankomende schoonheidsspecialistes: ‘Specialiseer je, anders verdien je geen bal. Toen ik ooit begon, bood ik allerlei verschillende behandelingen aan, maar naderhand heb ik me echt gespecialiseerd in de huid. Alle overige behandelingen doe ik ook niet meer. Als je je niet specialiseert zit je straks volgeboekt met behandelingen die je financieel niks opleveren, en dat wil je niet.

Mocht je Harlingen altijd nog eens willen bezoeken:
https://www.homestay-harlingen.nl

Of ben je nieuwsgierig geworden naar het boek wat Gerda heeft geschreven:
https://gerdahartkamp.nl/

Lees ook:

Ik ga nooit met pensioen

‘Je weet dat ik dit noteer he’, zeg ik nog. ‘Als je ons dan ooit belt om te stoppen met je website en online agenda, dan kom ik terug op dit interview’.

interview met Nhung

Ik ben een workaholic

Ze heeft een leidinggevende functie in de financiële wereld opgegeven om haar eigen salon te starten. Gemiddeld werkt ze zo’n 70 uur in de week.

Lees het interview met Conny

Soms voel ik me ondergewaardeerd

‘Vervelend voor je dat je niet mag werken tijdens de lockdown, maar gelukkig heb je een man die voor inkomen zorgt’.