Ik ben een workaholic

 

 

Vandaag stap ik binnen bij Nhung, eigenaresse van Lash Beauty Bar in Leeuwarden. Ze is nog druk bezig met haar make-up: ‘Je gaat foto’s maken toch?’. Nhung is 37 jaar en heeft 3 kinderen waarvan de oudste tijdens piekmomenten ook actief is in de salon. Ze heeft een leidinggevende functie in de financiële wereld opgegeven om haar eigen salon te starten. Gemiddeld werkt ze zo’n 70 uur in de week. Nhung: ‘Ik ben een workaholic’.

Je zult mij niet slecht over andere salons horen praten

Lash Beauty Bar biedt veel behandelingen aan zoals: wimperextensions, fillers, pmu, gezichtsbehandelingen, massages, microneedling, enz. enz. Nhung heeft enorm veel vaste, loyale klanten die altijd terugkomen. Maar daarnaast komen er ook steeds weer nieuwe klanten bij die via via van ons gehoord hebben. ‘Soms komen ze ontevreden bij een andere salon vandaan, maar je zult mij niet slecht over een ander horen praten. Die salons moeten gewoon nog wat meer ervaring opdoen, dat komt vanzelf.

Het klantcontact is by far het leukste aan dit werk

Elke klant heeft z’n eigen verhaal. Het heeft soms meer weg van een therapiesessie. ‘Klanten vertellen écht alles en zonder schaamte’ zegt Nhung. ‘Dat is het leukste, maar tegelijkertijd ook wel eens het minst leuke aan dit werk.’ Want soms denk ik wel eens: dit wil ik helemaal niet weten!

 

Het 10 jarenplan van Lash Beauty Bar

Nhung heeft meerdere masterclasses gevolgd, onder andere van: Jolange, Perfect Eyelash en Neicha. Inmiddels geeft ze zelf ook een basisopleiding in het zetten van wimperextensions. Deze opleiding is erg in trek en ze vind het ook geweldig om te doen. Nhung: ‘Het plan is om het aantal opleidingen uit te breiden, maar ik heb meer plannen. Zo wil ik meerdere locaties in verschillende steden openen. De eerste stap is uitbreiden naar Sneek’. En als ik vraag naar haar plannen privé: ‘Reizen, waarheen maakt niet uit’.

Zodra we de agenda openzetten, zit deze vol

Klanten kunnen tot een bepaalde tijd vooruit boeken, maar appen regelmatig of Nhung de agenda weer open kan zetten. Nhung: ‘Ik moet m’n rooster, vrije dagen, etc er goed in zetten want zodra ik m’n agenda opengooi, dan staat die vol.’ Sinds ik werk met het ‘slim plannen’ in de online agenda, waardoor alles aansluitend geboekt wordt, heb ik er geen omkijken meer naar. Daarvoor moest ik nog wel eens wat schuiven met klanten, maar nu sluiten de klanten lekker op mekaar aan. Als klanten me appen voor een plekje, dan stuur ik ze gewoon de agenda link en regelen ze het zelf’.

 

Sinds ik werk met het ‘slim plannen’ in de online agenda, waardoor alles aansluitend geboekt wordt, heb ik er geen omkijken meer naar

 

Koreaanse series

Nhung heeft wel een paar tips voor starters: ‘Veel oefenen, niet druk maken om de snelheid, maar vooral om de kwaliteit. Dan komt de snelheid vanzelf’. Gevraagd naar wat ze het liefst doet na een dag hard werken, antwoord Nhung: ‘Niks. Helemaal niks. Of nou ja, lekker Netflixen. Welke serie? Nou, Koreaanse bijvoorbeeld zoals Squid game.’ Na het schieten van een paar leuke foto’s stellen we samen nog even het rooster vanaf 1 september in. Zodat klanten weer kunnen gaan boeken.

Stiekem check ik tijdens het uitschrijven van dit interview of de klanten echt zo gebrand zijn op een plekje in Nhungs agenda, maar het klopt: de eerste boekingen stromen alweer binnen.

Lees ook:

Ik ga nooit met pensioen

‘Je weet dat ik dit noteer he’, zeg ik nog. ‘Als je ons dan ooit belt om te stoppen met je website en online agenda, dan kom ik terug op dit interview’.

Lees het interview met Conny

Soms voel ik me ondergewaardeerd

‘Vervelend voor je dat je niet mag werken tijdens de lockdown, maar gelukkig heb je een man die voor inkomen zorgt’. 

Lees het interview met Gerda

Ik wil al m'n rimpels kwijt na één behandeling

Gerda probeert nog uit te leggen dat dit niet mogelijk is, maar de dame aan de andere kant van de lijn houdt vol.