Hoe verwijder je jezelf van internet?

Hoe verwijder je jezelf van internet?

We kunnen bijna niet meer zonder het internet. Niet alleen worden er inmiddels veel zaken geregeld via het net, ook ons hele sociale systeem zit er aan vast. Je kunt dat erg vinden, je kunt er helemaal niet bij stilstaan, het maakt niet uit: het internet is wat het is. Als je echter buiten de echte noodzakelijkheden helemaal klaar bent met het nepnieuws, de asocialiteit of gewoon de constante afleiding van wat je wel belangrijk vindt is er geen makkelijke manier om "doei" te zeggen. Althans, die was er niet.

Bekijk ook onze diensten

Deseat

Twee Zweedse ontwikkelaars hebben deseat.me gemaakt, een website die het heel simpel maakt om jezelf bij alles af te melden zonder al te veel gedoe. Het laat je inloggen in je Google account (voor veel mensen het startpunt van de opruiming) en gaat daarna aan de slag om te kijken waar je allemaal bij aangesloten bent. Daarna krijg je een lijstje met alle apps en services die de site kan vinden (dat zijn er nogal wat) en kun je meteen doorklikken naar de uitschrijfpagina van de dienst in kwestie.

Snel

Doordat je meteen bent waar je moet zijn en de site verder ook nog duidelijk maakt wat je moet doen om permanent uitgeschreven te worden bij social media en andere diensten ben je met een uurtje van bijna alles af. Op zich handig, al is de andere kant van het verhaal natuurlijk wel dat als iemand je een hak wilt zetten je tegen elke prijs moet voorkomen dat hij of zij je Google wachtwoord in handen krijgt.

Als je dan alles hebt opgezegd zou je in theorie een stuk kalmer door het leven moeten kunnen gaan, want opeens zijn er geen onophoudelijke notificaties meer en hoef je alleen nog maar het internet op als er iets te regelen valt. Daarna is het vooral een kwestie van volhouden en niet alle accounts opnieuw aanmaken, anders zit je zo weer op de site. Dat kan trouwens ook als je gewoon wilt kijken waar je ook alweer allemaal bij aangemeld bent. Wel niet schrikken: het zijn altijd meer services dan je denkt!

Bron: www.dutchcowboys.nl