Hoe maak je verzendlijsten via WhatsApp

Hoe maak je verzendlijsten via WhatsApp

Stap 1: Ga naar WhatsApp
Stap 2: Klik op meer opties of de 3 rechtopstaande stipjes
Stap 3: Klik op nieuwe verzendlijst
Stap 4: Zoek of selecteer de contacten die je wilt toevoegen.
Stap 5: Klik op het groene vinkje

Eerder schreven we de blog: Hoe stel ik WhatsApp Business in? Een blog die nog steeds veel gelezen wordt. Heb je de blog gemist en heb je nog steeds geen WhatsApp Businessaccount, check dan de volgende link: https://www.plazaxl.nl/whatsapp-business-voor-je-salon

Nu willen we de optie ‘verzendlijsten’ met je delen. Verzendlijsten is een optie in whatsapp waarmee je massaberichten via whatsapp kunt sturen naar een door jouw aangemaakte lijst. We adviseren wel om de optie verzendlijsten te gebruiken via je whatsapp businessaccount.

Meer artikelen

Zo herken je phishingmails

Steeds meer consumenten ontvangen nepmails (valse e-mails, phishingmails) waarin criminelen zich voordoen als een overheidsinstelling, bank of bedrijf. De nepmails ogen steeds geloofwaardiger, waardoor nog heel wat mensen erin tuinen. 

De Consumentenbond zet 9 tips op een rij waaraan je een valse e-mail kan herkennen. 

Wat is de beste tijd om een Facebook bericht te plaatsen?

 

Je plaatst leuke berichten over je beautysalon op Facebook, maar je posts worden niet genoeg bekeken. Hoe zorg je ervoor dat je berichten meer onder de aandacht komen? Allereerst moet je de Facebookberichten op de juiste dag en tijd plaatsen.

Waar je op moet letten als je een contract aangaat…

De laatste tijd zien we het weer heel vaak voorbij komen: ‘Ik ben op zoek naar een website of online agenda. Wat raden jullie aan?’

Fijn om een platform te hebben waar je je vragen kwijt kan en waar je antwoorden krijgt van vriendelijke collega’s! Wij willen je nog een tip meegeven waar we niet veel over horen: het opzeggen van je contract.

Want een contract aangaan is heel simpel, maar weet je ook hoe je er vanaf komt?

Bekijk ook onze diensten

We leggen je graag uit waarom het handig is om whatsapp verzendlijsten te gebruiken.
Wellicht maak je op dit moment gebruik van een nieuwsbriefprogramma (bijvoorbeeld mailchimp)? Laten we er meteen bij zeggen dat deze blog je niet adviseert om te stoppen met nieuwsbrieven. De optie om verzendlijsten van whatsapp te gebruiken is een mooie mogelijkheid om een massabericht te versturen naar (een deel van) je klanten.Je kunt bijvoorbeeld een verzendlijst aanmaken met de naam: ‘aanbieding’. Zodra je dan een leuke aanbieding hebt, bijvoorbeeld een behandeling of een product, dan kun je vervolgens een massabericht sturen naar alle klanten die je hebt toegevoegd aan deze verzendlijst van whatsapp. Je maakt dan een berichtje die je vervolgens naar al deze klanten stuurt.

Je klanten ontvangen het massabericht wat je hebt gestuurd gewoon als privé bericht in whatsapp. Je klant ontvangt je berichtje gewoon alsof het een normaal bericht is. Als je klant vervolgens het berichtje beantwoord, dan verschijnt het gewoon in je privé chat met de klant op whatsapp.

Het verschil met een whatsappgroep is dus dat alle contactpersonen samen met elkaar in een groep zitten en met elkaar kunnen communiceren. Dat is dus bij verzendlijsten van whatsapp niet zo. Daarom is dit een superhandige manier om massaberichten te versturen naar de klanten van je schoonheidssalon.

Belangrijk om te weten is dat verzendlijsten alleen werken wanneer de ontvanger jou ook als contact heeft opgeslagen in de telefoon. Dus als je klant jou niet heeft opgeslagen in z’n telefoon dan zal diegene je berichtje ook niet ontvangen. Het kan dus zijn dat je al een tijdje communiceert met een klant maar diegene vervolgens aangeeft dat ze de aanbieding niet heeft ontvangen. Dat betekend dat je klant wel met whatsappt maar je niet heeft opgeslagen als contact.

Op deze manier kun je meerdere verzendlijsten aanmaken. Misschien heb je een aantal klanten die bijvoorbeeld niet standaard een nieuwe afspraak maken. Deze klanten kun je weer in een aparte verzendlijst plaatsen om ze één keer in de zoveel tijd een reminder te sturen. Op deze manier kun je allerlei aparte verzendlijsten maken en kun je klanten nog beter aan je salon binden.

Inspiratie en kant en klare social media afbeeldingen nodig?

Schrijf je dan nu in en ontvang iedere maand
5 GRATIS afbeeldingen!

De berichten zijn gemaakt door onze social media en design experts. Zo krijg jij weer extra volgers en likes.