Meer likes en volgers op je Social Media 

Facebook

Je plaatst leuke berichten over je beautysalon op Facebook, maar je posts worden niet genoeg bekeken. Hoe zorg je ervoor dat je berichten meer onder de aandacht komen? Dit kan je bijvoorbeeld doen door je social media berichten op het juiste moment te plaatsen. In dit artikel leg ik je uit hoe je dit moet doen.

Je Facebookbericht inplannen. Simpel en efficiënt!

Wist je al dat je je berichten gewoon kan inplannen op Facebook? Superhandig is het en ook nog een heel simpel:

  1. Ga naar je pagina. 

  2. Klik bovenaan op ‘Publicatietools’. 

  3. Klik rechtsboven op + Maken. 

  4. Maak je bericht. 

  5. Klik op en selecteer ‘Plannen’. 

  6. Selecteer onder ‘Publicatie’ de datum en tijd waarop je het bericht wilt publiceren en klik op ‘Plannen’. 

Deze 6 simpele stappen ontzorgen je een hoop stress als je het druk hebt met je zaak. 

Deze tool is uitsluitend voor zakelijke Facebookaccounts. 

Frustrerend, je wilt een nieuw bericht op Facebook plaatsen en je weet maar niet wat het moet worden. Terwijl je na zit te denken, blijf je maar naar het lege veld op je scherm staren. Herkenbaar?

We horen vaak van onze klanten dat het lastig is om Facebook berichten te bedenken. Welk bericht zou het beter doen, een stuk tekst over microdermabrasie of een uitleg over alle behandelingen die je aanbiedt?

Weet je welke berichten het écht goed doen op Facebook?

De berichten die jouw volgers graag willen zien. Sad but true, meestal zitten je volgers helemaal niet te wachten op lange berichten vol informatie. Wil je een Facebook bericht maken die het goed doet? Volg dan eens dit stappenplan:

Er is veel meer zichtbaar op facebook dan we denken. Niet alles is misschien gewenst dat het zichtbaar is of blijft voor iedereen. Nu is er een handig programma beschikbaar die precies laat zien wat voor iedereen zichtbaar, dit programma heet: Stalkscan. Klinkt eng? Is het ook. Zeker nu we recent weer herinnerd zijn aan het feit dat het niet handig is om eventueel onhandige foto's of video's te hebben slingeren die door onbedoelde ogen gezien kunnen worden.

Instagram

Instagram: Hoe plan ik berichten van tevoren in?

Dat kan! Instagram berichten kun je inplannen via Planoly maakt het mogelijk om berichten klaar te zetten die je later met 1 druk op de knop kunt plaatsen. 

Hoe werkt het?

1. Download de app ‘Planoly’
2. Koppel de app met je Instagram-account. Vervolgens zie je het Planoly-dashboard voor je.
3. Je kiest een foto uit die je wil gaan plaatsen.
4. Vul je tekst in onder het kopje ‘enter a caption’
5. Je vult onder het kopje ‘schedule’ de gewenste dag en tijd in. Planoly stuurt je op de
ingevulde dag en tijd een pushmelding.
6. Druk op de pushmelding en het bericht wordt geplaatst.

 

 

Of iemand je instagrampagina gaat volgen of je website bezoekt hangt onder andere af van wat je in je Instagram bio zet.
Als iemand via Instagram op je profiel terecht komt, dan is dat het eerste contact met je salon. Zorg dus dat de eerste indruk goed is!
Hoe je dit kunt doen? Lees snel verder!

Voor het analyseren van je berichten en volgers is één ding heel belangrijk: ‘een bedrijfsaccount’. Met je persoonlijke account loop je veel waardevolle statistieken mis die je kunnen helpen bij het in contact komen met je klant.

Hoe verander ik mijn persoonlijke account in een professioneel account?

als je al een professioneel account hebt kun je naar beneden scrollen en verder lezen over hoe je je volgers en berichten kunt analyseren

Je profiel omzetten naar een bedrijfsprofiel

Je bent al een tijdje bezig met Instagram maar je hebt nog steeds geen bedrijfsprofiel. Hoe doe je dat nu eigenlijk? Volg de stappen hieronder en in een paar minuutjes ben je klaar!

Stap 1: Ga naar de drie stipjes/het tandwieltje rechts bovenin je scherm

Stap 2: Klik op ‘overstappen op bedrijfsprofiel’

Stap 3: Vervolgens koppel je de Facebookpagina van je salon (als je dit nog niet gedaan hebt) en kies je een bedrijfscategorie.

Stap 4: Controleer de gegevens op de pagina ‘je bedrijfsprofiel instellen’. Wijzig eventueel wat anders moet en klik op ‘klaar’.

Lees ook onze blogs over:

Techniek en veiligheid

SEO

Webdesign